Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.17. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.17. vasárnap

agrarszektor.hu
Eleinte még nagyrészt borult idő várható, több helyütt hullhat némi hó, majd délutántól csökken a felhőzet és a csapadék esélye - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.01.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.01.17.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.01.17.) napon.

2021.01.17. vasárnap: Eleinte még nagyrészt borult idő várható, több helyütt hullhat némi hó, majd délutántól csökken a felhőzet és a csapadék esélye. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután +1 és -4, késő este -4 és -10 fok között várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Sokfelé számíthatunk csúszós, síkos útszakaszra! Estétől többfelé, vasárnap napközben pedig már egyre kevesebb helyen várható (többnyire gyenge intenzitású) havazás, hószállingózás, hózápor, és a hőmérséklet is fagypont alatt alakul egész nap. Fokozottan figyeljünk az utakon, vezessünk nagyon óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás várható. Fejfájásra, vérnyomás-ingadozásra, ízületi fájdalmakra panaszkodhatnak többen is.

A következő napok várható időjárása

2021.01.18. hétfő: Kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon megvastagszik a felhőzet. A déli óráktól ott havazás, hószállingózás is lehet. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -15 fok között várható, de északkeleten néhol esetleg hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -6 fok között alakul.

2021.01.19. kedd: Eleinte változóan felhős lesz az ég, majd a délutáni óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, északon néhol havazás, havas eső kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között valószínű, de északkeleten néhol esetleg hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +3 fok között várható.

Friss híreink:

Ezek most a legjobb ágyas pálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Négy magyar ágyas pálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb ágyas pálinkák közül az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik három főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

Elkészült a jelentés: ez vár a mezőgazdasági elemzési ágazatra a következő években
A MarketsandMarkets jelentése alapján a globális mezőgazdasági elemzési piac mérete a 2020-as 0,8 milliárd dollárról 2025-re várhatóan 1,4 milliárd dollárra fog nőni. A digitalizálás és a kockázatértékelés növekvő tendenciája, valamint a mezőgazdasági ellátási lánc menedzsmentjének javítása iránti erősödő igények a koronavírus-járványnak köszönhetően ösztönözni fogja a mezőgazdasági elemzési piac alkalmazását.

Féltik az idei cukorrépa-termést a britek: rendkívüli lépésre szánták el magukat
Szükséghelyzeti engedélyt adott a brit kormány a gazdáknak arra, hogy 2021-ben neonikotinoidot tartalmazó terméket használjanak a cukorrépa vetőmagjának kezelésére. Az engedély csak a Syngenta Cruiser SB használatára terjed ki, és Nagy-Britannia területére.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?