Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.19. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.19. kedd

agrarszektor.hu
Erősen felhős lesz az ég, általában csak rövid, a délnyugati megyékben esetleg hosszabb napos időszakok várhatók - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.01.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.01.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.01.19.) napon.

2021.01.19. kedd: Erősen felhős lesz az ég, általában csak rövid, a délnyugati megyékben esetleg hosszabb napos időszakok várhatók. Napközben a keleti, északkeleti határ mentén lehet havazás, estétől viszont az északi tájakon ismét számítani kell csapadékra: a Dunántúlon eső, az Északi-középhegységben, északkeleten zömmel hó várható, de kis területen ónos eső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +5 fok között alakul, de a Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön néhol kissé melegebb is lehet. Késő estére -4 és +3 fok közötti értékekre számíthatunk.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Északnyugat felől újabb havazás kezdődik, ami éjjel a középső és délkeleti tájakra is átterjed. Kedden már egyre inkább északkeletre koncentrálódik a havazás, majd átmeneti szünetet követően kora estétől vegyes csapadék érkezik: eső, havas eső, ónos eső, keletebbre inkább hó valószínű. Továbbra is téli útviszonyokra számíthatunk, vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a melegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen: ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napok várható időjárása

2021.01.20. szerda: Kezdetben borult lesz az ég, napközben egyre több helyen elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Éjjel, illetve délelőtt főleg az ország északkeleti felén számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra (hó, havas eső, eső, reggel néhol még ónos eső is előfordulhat), délután kisebb a csapadék esélye, este északkeleten lehet kisebb eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de északkeleten hidegebb is lehet.

2021.01.21. csütörtök: Az ország nagy részén gyengén vagy közepesen felhős idő várható, általában több órás napsütéssel. Inkább csak északon, északkeleten lehetnek vastagabb felhők az égen. Hajnalban főleg északkeleten ködfoltok képződnek. Az ország nagy részén nem valószínű csapadék, de éjjel, hajnalban északkeleten helyenként előfordulhat eső, néhol ónos eső, az északi határnál elvétve esetleg hószállingózás, illetve este az északi határ közelében itt-ott eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz a melegebb idő.

Friss híreink:

Ezzel rengeteget spórolhatsz: így lehet ingyen palántád és vetőmagod minden évben
Sokan évről évre komoly vagyonokat hagynak ott a különböző kertészetekben, illetve szakboltokban a kert beültetéséhez szükséges növények és vetőmagok beszerzésekor. Nem feltétlenül van azonban szükség ekkora kiadásokra, hiszen ha kicsit odafigyelünk, és bebvetünk néhány trükköt, ingyen juthatunk palántához és magokhoz az év szinte bármely napján. Ezzel nem csak rengeteg pénzt takaríthatunk meg, de időt is spórolhatunk, valamint számtalan új fajt és fajtát kipróbálhatunk, illetve megismerhetünk.

Rájöttek a tudósok: így lehet magas a hozam a rosszabb minőségű talajokon is
A tudósok felfedezték azt a jelzést, ami megállítja a növények gyökereinek növekedését a kemény talajokban. Ezt a jelzést "ki lehet kapcsolni", aminek következtében a növények gyökerei áttörhetnek ezeken a kemény talajokon. A szakemberek szerint a felfedezésnek óriási következményei lehetnek a mezőgazdaságban.

Ki nem találod, ki lett az USA legnagyobb földbirtokosa!
Lehet, hogy Bill Gates már nem a világ leggazdagabb embere, de mostantól új titulussal büszkélkedhet: ő lett ugyanis az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb földesura. Egy jelentés szerint a Microsoft milliárdos társalapítója úgy lett Amerika legnagyobb földbirtokosa, hogy hatalmas területeket vásárolt meg csendesen, szerte az országban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?