Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.28. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.28. csütörtök

agrarszektor.hu
Szakadozó felhősáv vonul kelet felé, mögötte a délutáni óráktól nyugat felől melegfronti felhőzet érkezik, estére a legtöbb helyen már erősen felhős lesz az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.01.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.01.28.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.01.28.) napon.

2021.01.28. csütörtök: Szakadozó felhősáv vonul kelet felé, mögötte a délutáni óráktól nyugat felől melegfronti felhőzet érkezik, estére a legtöbb helyen már erősen felhős lesz az ég. Délelőtt nyugaton megszűnik a gyenge csapadék, átmeneti szünet után estétől északnyugat felől egyre több helyen eső, havas eső, északkelet felé haladva már inkább havazás valószínű. A délnyugati szél este megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszak, reggel északkeleten többfelé köd csökkenti a belátható útszakasz hosszát és páralecsapódás miatt síkosak lehetnek az utak. Északnyugaton ugyanakkor hószállingózástól lehetnek csúszósak, síkosak az utak. Napközben átmenetileg mindenütt javulnak a közlekedés meteorológiai feltételei, majd a késő délutáni esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, északon hóra, a délebbre eső területeken heves esőre, esőre számíthatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Napközben melegfront érkezik, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Csökken teljesítőképességünk.

A következő napok várható időjárása

2021.01.29. péntek: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti szakadozások lehetnek. Hajnalban, reggel elsősorban az ország keleti, északkeleti területein sok helyütt párássá, ködössé válhat a levegő. Éjjel, reggel többfelé, napközben kevesebb, késő délutántól ismét több helyen várható csapadék: általában eső lesz a jellemző, de éjjel, reggel hazánk északkeleti felén, este már csak az északkeleti megyékben fagyott esőre, havas esőre, havazásra is számítani lehet. Főleg a hegyekben néhol ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +12 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő.

2021.01.30. szombat: Éjszaka nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Hajnalban lehetnek ködfoltok. Az ország nagy részén hosszabb-rövidebb napos periódusokra is számítani lehet, de délutántól, estétől ismét egyre több helyen megvastagszik a felhőzet. Éjszaka nyugat felől szűnik a csapadék, napközben számottevő mennyiség nem valószínű, a késő délutáni, esti óráktól azonban ismét több helyen eleredhet az eső, az északkeleti határ közelében havas eső, hó is hullhat. A nyugati, majd déli szél a Dunántúlon néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délen a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Kicsiben kezdték, ma mindenféle tejterméket gyártanak a Fejér megyei gazdaságban
A Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. 2007-ben döntött úgy, hogy a tejtermelésre fog fókuszálni, 2011-ben pedig megcsinálták a tejüzemüket, amit azóta is folyamatosan bővítenek - tudta meg az Agrárszektor Sziebler Péternétől, a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. elnök-igazgatójától. A szakember azt is elmondta, hogy a tejüzemnek mostanra teljes a portfóliója, mindenféle tejterméket előállítanak ott.

Ömlik a kínai fokhagyma a magyar boltokba: ezt az árut sózzák rá a vásárlókra
Hiába terem meg Magyarországon is, fokhagymából évek óta rendszeres importra szorulunk. Ennek döntően az az oka, hogy a hazai termőterület évek óta folyamatosan csökken, így a termelés nem tudja maradéktalanul fedezni a belföldi igényeket. A legtöbb áru Kínából érkezik, aminek fő oka az alacsony beszerzési ár, egy kilogramm fokhagymához ugyanis már 110 forintért hozzá lehet jutni - tájékoztatta az Agrárszektort Hunyadi István, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. Kiemelte, ugyanakkor a hazai termesztésben lévő fajták íz, illat és zamatanyagait tekintve is lényegesen jobbak, mint például a kínai áru.

Egekbe szökött a sertéshús ára: hihetetlen, mennyiért lehet most kapni a boltokban
Soha nem látott magasságba emelkedett 2020-ban a sertéshús ára Magyarországon. 2019-ben a sertéscomb fogyasztói ára elérte a 2013-14-es szintet, de a tavalyi év során példátlan emelkedésnek lehettünk tanúi.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?