Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Délutánig szűrt napsütés várható vastag fátyolfelhőkkel, majd előbb az északi megyékben, este pedig már délebbre is megvastagodhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.03.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.03.04.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.03.04.) napon.

2021.03.04. csütörtök: Délutánig szűrt napsütés várható vastag fátyolfelhőkkel, majd előbb az északi megyékben, este pedig már délebbre is megvastagodhat a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél napközben megélénkülhet. Éjjel hidegfront érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között várható. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Helyenként pára, ködfoltok képződhetnek a hajnali órákban, ebben az esetben átmenetileg csökken majd a belátható útszakasz hossza. A köd délelőtt feloszlik, utána pedig már kedvező időjárási viszonyok várják az útra kelőket.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nem fogja terhelni szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2021.03.05. péntek: Többnyire erősen felhős lesz az ég. Több felszakadozás reggel lehet a déli megyékben, illetve késő délután az Észak-Dunántúlon. Többfelé várható eső, zápor, a hegyekben havas eső, havazás is. Este síkvidéken is lehetnek néhol hózáporok, legnagyobb eséllyel a középső országrészben. A délnyugati, majd az északira forduló szél a Dunántúl nagy részén és a főváros térségében megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, délen mérhetjük a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és az Alpokalján reggel áll be a maximum-hőmérséklet.

2021.03.06. szombat: Többnyire napos, gomolyfelhős időre van kilátás, kis eséllyel északkeleten egy-egy hózápor kialakulhat. Az északi szelet kezdetben erős lökések kísérik, délután már mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között valószínű.

Friss híreink:

Felgyorsultak az események: teljesen új látásmódra van szükség a mezőgazdaságban
A Bayert nagyon sokan mint gyógyszeripari cég ismerik, pedig mostanra a mezőgazdasági divízió számít a legnagyobb üzletágnak a nagyvállalatnál. Az Agrárszektor Kyster Angélával, a Bayer CropScience Country Division vezetőjével, és Szalkai Gáborral a Bayer Hungária Kft. közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőjével beszélgetett a cég legfrissebb technológiai újításairól, a fenntarthatóság, a kutatás-fejlesztés és innováció fontosságáról, de szó volt a vetőmagtermelésről és a különböző növényvédőszer-kivonásokról is.

Robbanásszerű fejlődés jöhet a magyar agráriumban a következő években
A koronavírus-járvány miatt 2021-ben megváltozott időpontban, március 3-6. között és online rendezik meg a 39. AGROmashEXPO-t. A korábbi évektől eltérően idén a teljes kiállítás a virtuális térben fog zajlani, ehhez igazodva Nagy István agrárminiszter is videóüzenetben nyitotta meg a rendezvényt. A tárcavezető értékelte a magyar agrárium tavalyi évét, és kifejtette, mire számíthat az ágazat a következő időszakban.

Ki nem találnád, miből készítenek műtrágyát Izraelben: ez lehet a jövő megoldása?
Állati ürülékből állítana elő szagtalan, biztonságosan tárolható és felhasználható műtrágyát egy izraeli cég. A Paulee CleanTec által kifejlesztett eljárással eredetileg a kutyaürülék jelentette problémától akarták megszabadítani a világot, de most már azt vizsgálják, milyen eredményeket érhetnének el az állattenyésztés zöldebbé tételében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?