Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.12. hétfő

agrarszektor.hu
A nap első felében általában napos idő lesz a jellemző, északkeleten, keleten lehet több felhő az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.04.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.04.12.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.04.12.) napon.

2021.04.12. hétfő: A nap első felében általában napos idő lesz a jellemző, északkeleten, keleten lehet több felhő az égen. Délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, estére a Tiszántúl kivételével beborul az ég. A déli órákban a Dél-Dunántúlon, később a Dunántúlon másutt is, estétől már a középső megyékben is egyre többfelé várható eső, zápor, a Kisalföldön zivatar is kialakulhat. A nap nagy részében élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lesz a déli, délnyugati szél. Estétől Nyugat-Magyarországon északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére 4, 16 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás kezdődik.

A következő napok várható időjárása

2021.04.13. kedd: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, az északkeleti megyékben a déli órákig lehet vékonyabb a felhőzet, ott rövid időre kisüthet a nap. Többfelé számíthatunk csapadékra, a nap második felétől már egyre intenzívebb eső, zápor, a Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben havas eső, havazás valószínű, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 2 és 10 fok között alakul. Napközben a hőmérséklet az ország nagyobb részén alig változik, a délutáni órákban általában 3 és 10 fok között lesz, ugyanakkor hazánk keleti harmadán 11, 19 fokig melegszik fel a levegő.

2021.04.14. szerda: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjjel szinte országszerte előfordul csapadék, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, havazás, másutt eső. A hajnali, reggeli óráktól csökken a csapadékhajlam, estefelé inkább már csak az északkeleti megyékben számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. Az északi, északnyugati szelet továbbra is a Dunántúlon és az északkeleti megyékben kísérik viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Óriási előrelépés: új eszközt adtak a gazdák kezébe a talajromlás ellen a tudósok
Megjelent egy új mobilalkalmazás, amely a talajerózió megismerésének gyors és egyszerű módját kínálja gazdák és a nyilvánosság számára. A Soil Erosion Scotland nevű, skót fejlesztésű applikáció segít a felhasználóknak megérteni a jelenséget és felismerni a talajeróziók különféle fajtáit.

Hasznos rovarok a kertben: nem is hinnéd, mekkorát hibázol, ha elűzöd őket
Bizony számos olyan rovar van a kertünkben, amely amellett, hogy ártalmatlan a növényeink számára, még a hasznunkra is válhat. Nem érdemes tehát azonnal megszabadulni minden élőlénytől a kertben, akadnak ugyanis olyanok, amelyek a beporzásban segíthetnek, egyesek a kártevőket pusztítják, mások pedig a növényeinket és a talajt teszik egészségesebbé. Összegyűjtöttük a kert leghasznosabb rovarait, így ezentúl biztosan kétszer meggondolod majd, hogy elűzd-e őket.

Gyorsan és olcsón termeszthetsz otthon zöldségeket: és még kert sem kell hozzá
A saját magunk által előállított zöldségeknél aligha lehetne jobb dolgot elképzelni a konyhánkban, ám nem mindenkinek van otthon kertje. De ki mondta, hogy csak az udvaron lehet szuper növényeket termeszteni? Egy szűk helyen is létre tudunk hozni egy kis konyhakertet, ráadásul nem is kell hozzá sok minden! Éljünk hát a természet adta lehetőségekkel és termesztésre fel!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?