Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.16. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.04.16. péntek

agrarszektor.hu
Reggel, délelőtt a keleti tájakat kivéve még hosszabb időre kisüt a nap, ám erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.04.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.04.16.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.04.16.) napon.

2021.04.16. péntek: Reggel, délelőtt a keleti tájakat kivéve még hosszabb időre kisüt a nap, ám erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánra ezek a gomolyok ellaposodnak, szétterülnek, így akkor már erősen felhős égkép lesz a jellemző. Számottevő csapadék nem várható, néhol - nagyobb eséllyel északkeleten - lehet csak gyenge záporeső. Az északnyugati szelet szinte mindenhol élénk, a Nyugat-Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között várható. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is hidegfront jellegű hatás várható:sokaknál jelentkezik fejfájás,migrén,koncentráció-zavar,erősödő görcskészség,ízületi panaszok.

A következő napok várható időjárása

2021.04.17. szombat: Sok gomolyfelhőre számíthatunk, amelyek jobban össze is állhatnak. Eközben dél felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, estefelé pedig már felhőzetvastagodás is valószínű. Napközben legfeljebb néhol alakulhat ki zápor. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérik. Hajnalban -3, +4, a délutáni órákban általában 10, 15 fok között alakul a hőmérséklet.

2021.04.18. vasárnap: Reggelre mindenhol befelhősödik az ég, és többnyire erősen felhős vagy borult időben lesz részünk. Dél felől egy összefüggőbb csapadéksáv érkezik, amely lassan észak felé helyeződik. Északkelet felé haladva valószínűbb kevesebb eső. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6, a csúcshőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, északkeleten lesz enyhébb az idő.

Friss híreink:

Veszélyben az idei méztermés: tehetetlenek a magyar méhészek
Az elmúlt napok télies időjárása, a hajnali fagyok és a hideg napok nemcsak a gyümölcstermesztők rémálmát váltották valóra, de a magyar méhészeket is közel kilátástalan helyzetbe sodorta. Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke az Agrárszektor kérdésére elmondta, hogy a tavalyi katasztrofális év után ismét nagyon el vannak keseredve a magyar méhészek, mert eddig rendkívül kedvezőtlenül alakult számukra az év.

Súlyosan mérgező növények a kertben: ezektől mindenképpen tartsd távol a kutyádat
Nagyon sokan rajonganak a növényekért és az állatokért is, ám nem árt szem előtt tartani, hogy bizony számos olyan növényfaj is létezik, amik mérgezett időzített bombák lehetnek imádott kutyusaink számára. Nem is gondolnánk, hogy némelyik kedvelt faj is ártalmas lehet kedvenceinkre. A jó hír azonban az, hogy némi odafigyeléssel megóvhatjuk őket a bajtól úgy, hogy még csak a virágainktól sem kell megszabadulni. Hogy valamennyivel megkönnyítsük a beazonosítást, összegyűjtöttünk néhányat azokból a növényekből, amikkel jobb lesz vigyázni!

Egyre több gazda termeszti ezt a búzafajtát Magyarországon: ezért ilyen népszerű
Bár vagy 10 ezer éve ismert kenyérgabonánk, az alakor búza hazai változata még koránt sincs kész, hiszen újkori története alig 20 éves múltra tekint vissza. Jelenleg mindössze 10-12 magyar termelő foglalkozik vele. Nagy László Ócsán él, mezőgazdászként saját földjén kezdett kísérletezni ezzel az ősi búzafajtával. Nem mellesleg a Duna-Ipoly Nemzeti Park alkalmazottja, ahol régi szőlőfajta-gyűjteménnyel és magyar gyümölcsfajták termesztésével is foglalkoznak, illetve vegyszermentes, hagyományos gyepgazdálkodást folytatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03