Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.09.22. szerda

agrarszektor.hu
A déli órákig jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk többnyire gyenge intenzitású esőre, záporra - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.09.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.09.22.) napon.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.09.22.) napon.

2021.09.22. szerda: A déli órákig jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé számíthatunk többnyire gyenge intenzitású esőre, záporra. Később csökken a csapadékhajlam, és lassan megkezdődik észak felől a felhőzet szakadozása, de határozottabb felhőzetcsökkenés csak a késő délutáni, esti óráktól várható. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.
Késő estére 7, 13 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és és a melegfrontra érzékenyek szervezetét is megviselheti az időjárás, többeknél előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság.

A következő napon várható időjárás

2021.09.23. csütörtök: Gomolyfelhős, napos idő valószínű. A napsütést a délutáni órákban több gomolyfelhő zavarhatja, illetve elkezd megnövekedni, megvastagodni a magasszintű felhőzet is, de csapadék nem valószínű. Hajnalban pára- és ködfoltok előfordulhatnak. A délire, délnyugatira forduló szél a délutáni óráktól egyre többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4, 10 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken akár gyenge fagy is előfordulhat! A csúcshőmérséklet 16, 22 fok között várható.

Friss híreink:

Rengeteg magyar gazda fordíthat hátat a szakmának: ezért hagyhatják ott a szektort
Habár a növénytermesztők számára az időjárás miatt 2021 nem volt feltétlenül egy jó év, a gabonaárak brutális emelkedése könnyen az idei év nyertesévé teheti őket. A drágulás egyik legnagyobb vesztesei a takarmánygyártók, valamint az állattartók, ez utóbbi ágazatban annyira súlyos a helyzet, hogy ma már alig akad olyan gazda, aki nyereséges - tájékoztatta az Agrárszektort Bustyaházai László, a Gabonaszövetség Takarmánygyártók Tagozatának elnöke. Hozzátette, a takarmányipar is jelentősen megszenvedi a drágulást, ráadásul az elkövetkező időszakban biztosan nem lesz árcsökkenés a takarmányok szemes alapanyagai tekintetében, és ha az élelmiszerárak ilyen szinten maradnak, biztosan sok állattartó feladja majd jelenlegi tevékenységét.

Egyre több magyar issza ezeket a borokat: rohamosan terjed az új trend az országban
Érdekes évet zárhat 2021-ben a magyar borágazat. A hideg és csapadékos tavasz meglassította a szőlő fejlődését, a meleg és száraz nyár viszont lehetőséget adott az érésre, noha az aszályos időszak miatt végül a megszokottnál kevesebb szőlőtermés várható idén. Az Agrárszektor által megkérdezett borászatok szakembereinek egybehangzó véleménye szerint, noha mennyiségileg valószínűleg kevesebb bort tudnak készíteni idén, a minőséget illetően nem lehet panasza senkinek. Különösen igaz ez a fehér- és rozéborokra, valamint a pezsgőkre, amelyek egyre népszerűbbek a magyar fogyasztók körében.

Szeptemberi feladatok a kertben: itt a lista, ezeket mindenképpen végezd el
Szeptember sem áll meg az élet a kertben, hiszen bőven akad tennivaló ilyenkor is. Most jött el például a gyógynövények betakarításának ideje, és ilyenkor érdemes salátaféléket, különböző virághagymákat, illetve hidegtűrő zöldségfajtákat ültetni a kertbe. Nem kell lemondani tehát a friss zöldekről ősszel és télen sem, hiszen számtalan fajta kerülhet ilyenkor is földekbe. Összegyűjtöttük a legfontosabb szeptemberi feladatok a kiskertben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?