Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.27. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.27. szombat

agrarszektor.hu
A közepesen-erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.11.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.11.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.11.27.) napon.

2021.11.27. szombat: A közepesen-erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Napközben több hullámban számíthatunk esőre, záporesőre, a délelőtti órákban az Alpokalja térségében vegyes halmazállapotú csapadék valószínű. A délire, délkeletire forduló szél helyenként megélénkül.

A hőmérséklet kora délután általában 5 és 8 fok között várható, de a naposabb déli részeken 9, 12, a tartósan felhős északi tájakon 3, 4 fok is előfordulhat.
Késő este 0, +8 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatásra számíthatnak az erre érzékenyek, fejfájás, erősödő migrén, vérnyomás-ingadozás lehet a legáltalánosabb panasz.

A következő napon várható időjárás

2021.11.28. vasárnap: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt az Alföldön lehet szűrt napsütés, de később kisebb körzetekben másutt is lehetnek rövid, átmeneti felszakadozások. Reggeltől nyugat felől intenzív csapadékzóna vonul át többnyire esővel, de a Dunántúl nyugati és északi megyéiben, valamint a hegyekben jégdara, illetve hó is hullhat. Délutántól újabb hullámban fordulhatnak elő záporok, hózáporok. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum-hőmérséklet 3 és 15 fok között valószínű, északnyugaton valószínű a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Friss híreink:

Lábaink előtt hever az aranyat érő csodaszer: ingyen van, sokan mégis fizetnek érte
Igazi C-vitamin-bomba a csipkebogyó (hecsedli). A kis piros bogyójú savanykás gyümölcs a vadrózsa termése, így belefuthatunk szinte mindenhol, akár egy erdei sétánk közben, akár határszemlézés alatt, de a terjedelmes vadrózsabokrok cserjés domboldalokon, elvadult kertekben vagy akár a kerítés mellett is megbújhatnak. De mégis miért jó őket begyűjteni?

Itt az igazság a hazai napraforgóról és kukoricáról: meglepő adatok láttak napvilágot
Közel 8,5 millió tonna kukoricát takarítottak be tavaly Magyarországon, ami 2016 óta a legjobb terméseredmény volt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH), az MTVA Sajtóarchívuma és az MTI friss adatközlése alapján azonban látható, hogy az idei kukoricatermés ennél jóval kevesebb lesz, az előzetes becslés szerint 6 millió tonna körül fog mozogni. Napraforgóból a nem végleges adatok szerint 1,7 millió tonnát takarítottak be a magyar földeken, ami lényegében megegyezik az előző évek mennyiségével.

Ez most komoly? Ennyiért melóznak az idénymunkások a spanyol eperföldeken
Óriási emberhiány várható spanyol kertészetekben, egy felmérés szerint a jövő évi szamócaszezonra meghirdetett állásoknak alig az egyharmadára jelentkeztek a munkavállalók. Az ágazatra rálátók szerint a munkaerőhiány mögött a mezőgazdaság többi szegmenséhez képest alacsony bérek és a vendéglátóipar potenciális dolgozókat elszívó ereje van, nem beszélve a koronavírus miatt lezárt határokról. Ez pedig azt jelentheti, hogy ha a helyzetet nem sikerül jövő tavaszig rendezni, az Európai Unió szamócatermésének 25 százalékát adó Huelva régióban durva terméskieséssel kell számolni 2022-ben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?