Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.28. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.05.28. szombat

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.05.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.05.28.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.05.28.) napon.

2022.05.28. szombat: Az ország nagy részén erősen felhős idő várható, de az északi területeken kevesebb lesz a felhő, ott a nap is kisüt. Dél felé haladva növekszik az eső, zápor esélye, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon valószínű. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a Zemplén térségében megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.
Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.05.29. vasárnap: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős időre lehet számítani, estétől csökkenhet határozottabban a felhőzet északnyugat felől. Több helyen előfordulhat eső, zápor. Az északias szelet főleg délkeleten élénk, helyenként erős lökések kísérik. Délutánra 14 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő.

Friss híreink:

Ezt jobb, ha tudod: egyre több ilyen tejterméket árulnak a magyar boltokban
Noha Magyarország tejből és tejtermékből szinte teljesen önellátó, évről évre egyre több külföldi termék kerül a magyar boltok polcaira. Az elmúlt évben különösen a sűrített és az édesített tejek és tejszínek importja volt jelentős, de a sajt és a túró termékcsaládba tartozó élelmiszerek behozatala is növekedett. Ezek az élelmiszerek jellemzően Németországból, Szlovákiából és Ausztriából származtak. Mindeközben a magyarországi fölözött és félzsíros nyerstej exportja erősen csökkent. Ez azonban jó hír, mivel arra utal, hogy az alapanyagok importja helyett egyre inkább a feldolgozott termékek kivitele válik meghatározóvá. Magyarország 2021-ben ugyan kevesebb tejet, vajat, vajkrémet és savanyított tejterméket exportált, ám a túrók és sajtok, valamint a sűrített és édesített tej és tejszín kivitele határozottan emelkedett az előző évihez képest.

Nagy István: az agrártárca nem tartja legitimnek a baromfis tüntetés szervezőit
Nem tekinti legitim baromfiágazati képviselőknek a mai kiskunmajsai víziszárnyas demonstráció szervezőit az Agrárminisztérium - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Nagy István. Az agrárminiszter szerint a tárca csak olyan ágazati vezetőkkel tárgyalhat érdemben, akik a termékpálya ügyeit nem hangulatkeltésre használják fel, hanem előre vivő megoldásokat akarnak találni.

Látványos tavalyi eredmény a nagy mezőgazdasági integrátor IKR Agrárnál
Jelentősen, több mint 150 milliárd forintra növelte árbevételét az Andrej Babis cseh üzletember-politikus érdekeltségéhez tartozó bábolnai IKR Agrár Kft. 2021-ben. A hazai agrárintegrátori piac második helyén szereplő cég tavalyi adózott nyeresége jóval egymilliárd forint fölé nőtt, mivel saját gazdálkodási mutatói, illetve növénytermeléssel foglalkozó kapcsolt vállalkozásainak eredményadatai is számottevően javultak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?