2019. október 16. szerda Gál

Hírek - Növény

Gazdakártya: Szeptembertől tovább bővülő lehetőségek

Fél év alatt 12 százalékkal bővült a Gazdahitel-Gazdakártyát igénylő agrárvállalkozók köre: 2010. június 30-án 1855 ügyfél számára immár több mint 10,5 milliárd forintnyi kedvező kamatozású hitelállomány állt rendelkezésre. Két és fél év pozitív tapasztalataira építve szeptembertől tovább bővülnek a Gazdahitelhez kapcsolódó lehetőségek: a maximális futamidő 3 évre hosszabbodik, és ingatlanfedezet mellé nem lesz szükség harmadik személy készfizető kezességére sem.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Gazdahitel, illetve a hozzá kapcsolódó Gazdakártya továbbra is a hazai agrárhitelezés sikertörténetei közé tartozik. Az elsősorban egyéni és családi gazdálkodókat, valamint őstermelőket célzó konstrukció jelentős piaci rést tölt be 2007 év végi indulása óta a korlátozott eszközökkel és tartalékokkal rendelkező mezőgazdasági kisvállalkozók gyors és rugalmas hitelezése révén.

Swedsteel

 


A termék rugalmas futamideje (amely jelenleg 91-től 2 évig terjed) eddig is lehetővé tette, hogy az eseti likviditási gondok enyhítése mellett akár tartósabb forgóeszköz-szükségletek kielégítésére és beruházások finanszírozására is igénybe vehető legyen. Ez a lehetőség bővül szeptembertől azzal, hogy a TakarékBank és a forgalmazásban résztvevő integrált hitelintézetek az új igénylésű ügyleteknél a maximális futamidőt további egy évvel, 3 évre növelik.

„Az immár évek óta tartó gazdasági válság mellett igen sok agrárvállalkozót sújtottak a nyár eleji heves árvizek, ezért az év végéig újabb felfutást várunk mind a hiteligények, mind a jelenlegi szerződések megújítása tekintetében. – ad előrejelzést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. – A Gazdahitel ugyanis ideális, és gyakran az egyedüli lehetősége az eredményesen gazdálkodó, ám rendkívüli események hatására átmeneti pénzügyi problémával küzdő gazdálkodók számára ahhoz, hogy biztosítani tudják vállalkozásuk folyamatos működését. A mostani futamidő-módosítás hatására ugyanakkor arra is számítunk, hogy a Gazdahitel egyre szélesebb körben szolgálja majd különféle, hosszabb távú beruházások finanszírozási igényeit is.”

A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció


A TakarékBank által kialakított és a Takarékszövetkezeti Integráció körébe tartozó Takarékszövetkezetek/Bankok által forgalmazott Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció sikerét annak számos előnye biztosítja: a kedvező kamat mellett (1 havi BUBOR + 4,5 százalék/év) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Electronic Business kártya jár. Bár az 1-15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék előállítását finanszírozhatja, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A szeptembertől 91 naptól már három évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőséget nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segíti. A konstrukció jelenleg gyakorlatilag az egész országban, 81 takarékszövetkezet/bank 950 fiókjában elérhető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu