2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Növény

Gazdakártya: Szeptembertől tovább bővülő lehetőségek

Fél év alatt 12 százalékkal bővült a Gazdahitel-Gazdakártyát igénylő agrárvállalkozók köre: 2010. június 30-án 1855 ügyfél számára immár több mint 10,5 milliárd forintnyi kedvező kamatozású hitelállomány állt rendelkezésre. Két és fél év pozitív tapasztalataira építve szeptembertől tovább bővülnek a Gazdahitelhez kapcsolódó lehetőségek: a maximális futamidő 3 évre hosszabbodik, és ingatlanfedezet mellé nem lesz szükség harmadik személy készfizető kezességére sem.
 
 

A Gazdahitel, illetve a hozzá kapcsolódó Gazdakártya továbbra is a hazai agrárhitelezés sikertörténetei közé tartozik. Az elsősorban egyéni és családi gazdálkodókat, valamint őstermelőket célzó konstrukció jelentős piaci rést tölt be 2007 év végi indulása óta a korlátozott eszközökkel és tartalékokkal rendelkező mezőgazdasági kisvállalkozók gyors és rugalmas hitelezése révén.

Swedsteel

 


A termék rugalmas futamideje (amely jelenleg 91-től 2 évig terjed) eddig is lehetővé tette, hogy az eseti likviditási gondok enyhítése mellett akár tartósabb forgóeszköz-szükségletek kielégítésére és beruházások finanszírozására is igénybe vehető legyen. Ez a lehetőség bővül szeptembertől azzal, hogy a TakarékBank és a forgalmazásban résztvevő integrált hitelintézetek az új igénylésű ügyleteknél a maximális futamidőt további egy évvel, 3 évre növelik.

„Az immár évek óta tartó gazdasági válság mellett igen sok agrárvállalkozót sújtottak a nyár eleji heves árvizek, ezért az év végéig újabb felfutást várunk mind a hiteligények, mind a jelenlegi szerződések megújítása tekintetében. – ad előrejelzést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. – A Gazdahitel ugyanis ideális, és gyakran az egyedüli lehetősége az eredményesen gazdálkodó, ám rendkívüli események hatására átmeneti pénzügyi problémával küzdő gazdálkodók számára ahhoz, hogy biztosítani tudják vállalkozásuk folyamatos működését. A mostani futamidő-módosítás hatására ugyanakkor arra is számítunk, hogy a Gazdahitel egyre szélesebb körben szolgálja majd különféle, hosszabb távú beruházások finanszírozási igényeit is.”

A Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció


A TakarékBank által kialakított és a Takarékszövetkezeti Integráció körébe tartozó Takarékszövetkezetek/Bankok által forgalmazott Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció sikerét annak számos előnye biztosítja: a kedvező kamat mellett (1 havi BUBOR + 4,5 százalék/év) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Electronic Business kártya jár. Bár az 1-15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék előállítását finanszírozhatja, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A szeptembertől 91 naptól már három évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőséget nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segíti. A konstrukció jelenleg gyakorlatilag az egész országban, 81 takarékszövetkezet/bank 950 fiókjában elérhető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu