2021. szeptember 17. péntek Zsófia

Hírek - Növény

Gazdálkodók figyelem: április végén jön az Agrár Széchenyi Kártya!

Várhatóan április végétől lesz elérhető az Agrár Széchenyi Kártya program, amelynek keretében mintegy 20 milliárd forintnyi forráshoz juthatnak az agrárágazatban működő vállalkozások, őstermelők és családi vállalkozások - hívja fel a figyelmet az MTI-hez eljuttatott közleményében a Körics Euroconsulting pályázati tanácsadó iroda.
 
 

Várhatóan a hónap végére jelenik meg az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelre vonatkozó rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a mezőgazdaságban tevékenykedő kisvállalkozások fejlődhessenek, munkahelyeket teremtsenek, és minél több család megélhetését biztosítsák a mezőgazdaságban. 


A szabadon felhasználható folyószámlahitellel az agrárágazat egésze támogatáshoz jut: a mezőgazdasági termelők, - feldolgozók, - forgalmazók, valamint a vadászat, halászat, erdészet területén működő kisvállalkozások. 


Azok a vállalkozások és természetes személyek igényelhetnek kedvezményes hitelt, akik megfelelnek a kis- és középvállalkozások jogszabályban meghatározott feltételeinek. A kártyát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az iparkamarák irodáiban, valamint a Körics Euroconsultingnál lehet igényelni. 


A hitel két százalékos állami kamattámogatásban részesül. Felvételét az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kezességvállalása segíti, az éves kezességvállalási díj felét az állam vállalja át.


Az Agrár Széchenyi Kártyára vonatkozólag jelenleg ismertek alapján nem lesz feltétel a tárgyi biztosíték megléte, 5 millió forint alatt nem kell majd ingatlanfedezetet biztosítani, afeletti összeg esetén pedig a hitelt nyújtó bankok döntik el, hogy igényelik-e azt.


A szabad felhasználású hitel összegének minimuma 500 ezer, maximuma 25 millió forint, futamideje pedig három év lehet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu