2021. szeptember 21. kedd Máté, Mirella

Hírek - Növény

Gigászok csatázhatnak a cégóriásért - Többet akarnak a részvényesek

Elfogadná az amerikai Monsanto ajánlatát a svájci Syngenta részvényeseinek többsége, ha az amerikai vállalat öt százalékkal megemelné a svájci cégért korábban felkínált, 45 milliárd dolláros összeget. A Syngenta vezetői viszont úgy vélik, egyedül is sikeresek maradhatnak. Egyes források szerint nem csak a Monsanto, hanem már a német BASF is érdeklődik a növényvédőszer-gyártó cég iránt.
 
 

Reálisnak tartják és elfogadnák az amerikai Monsanto felvásárlási ajánlatát a Syngenta részvényesei – írja az agweb.com. A baseli központú vállalat névtelen felmérést végzett a részvényesek körében, akik közül többen is elégedetlenek a Syngenta vezetőségével és nem értik, miért utasították vissza a st. lousi Monsanto ajánlatát.

A felmérésből kiderült, hogy a részvényesek többsége a 473 svájci frankos részvényenkénti árat tartaná elfogadhatónak. Ez mintegy öt százalékkal több a Monsanto korábbi 449 frankos ajánlatánál. A megkérdezett részvényesek több mint tíz százaléka viszont 500 franknál is nagyobb összeget kérne részvényenként.

Nem a Monsanto azonban az egyetlen vállalat, amely felvásárolná a Syngentát, mivel egyes források szerint a német BASF is érdeklődik a növényvédőszer-gyártó iránt. A Syngenta vezetősége viszont úgy véli, a közeljövőben piacra jutó új termékeik bebizonyítják majd, hogy a vállalat önállóan is sikeres maradhat. A részvényesek azonban bizalmatlanok a menedzsment koncepciójával szemben, ezért ha nem jön létre a fúzió, új stratégiát dolgoznának ki – közli az agweb.com

A Monsanto már 2014 óta próbálkozik a Syngenta felvásárlásával. A svájci cég eddig kétszer utasította el a 45 milliárd dolláros ajánlatot, mivel szerintük az egyesülés jogi problémákat okozhat. Emellett úgy vélik, hogy a Monsanto eddig alulbecsülte a vállalat piaci értékét.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu