2022. június 28. kedd Levente, Irén

Hírek - Növény

Hatalmas eső jön szerda éjszaka: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Kiadós csapadék érkezik szerda éjjel az ország délnyugati részére, csütörtök reggelig néhol 30-40 mm csapadék is lehullhat. Rossz hír azonban, hogy az északkeleti régió ezúttal is szárazon marad.
 
 

Szerda késő délutánig legfeljebb a nyugati, délnyugati határ közelében alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar, az ország nagy részén a napsütés lesz túlsúlyban - írja az Időkép. Nagy hőség nem várható, 27-32 fokig melegszik napközben a levegő. Késő este, éjjel az ország délnyugati felére záporokat, zivatarokat okozó csapadéktömb érkezik nyugat, északnyugat felől. Ez az ország északkeleti felét - közte azokat a tájakat, ahol a leginkább szükség lenne a csapadékra - sajnos nem fogja érinteni. Délnyugaton viszont kiadós csapadék várható, itt a zivatarokat több helyen felhőszakadás kísérheti, csütörtök reggelig néhol 30-40 mm csapadék is lehullhat.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!
 Előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig (Forrás: Időkép)

Csütörtökön aztán a csapadékzóna dél felé elhagyja az országot, egyre több lesz a napsütés. Újabb záporok, zivatarok szombat délután jöhetnek a nyugati tájakra.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben