Hatalmas eső jön szerdán: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső jön szerdán: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Egy magassági hidegcsepp húzódik Magyarország fölé éjszakától, ami többfelé kiadós csapadék hozhat. Bár magassági hidegörvényről lévén szó, a csapadék térbeli eloszlását és mennyiségét illetően lehetnek meglepetések, a mostani számítások szerint úgy tűnik, csütörtök estig nagy területen hullhat 10, főként az Esztergom-Budpest-Békéscsaba vonal szélesebb sávjában 15, helyenként 20 mm-t meghaladó csapadék. Az intenzívebb záporos, zivataros gócokból pedig lokálisan 30-40 mm is összegyűlhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nyugat felől egy magassági hidegcsepp érkezik, amely csütörtök délutánra hagyja el kelet felé hazánkat - írja az Időkép. Ez a magassági hidegcsepp kedvezni fog a felhő- és csapadékképződésnek, így késő estétől nyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra. Szerda napközben is többfelé szükség lesz az esernyőkre. Északon végig borongós idő várható, délebbre szakadozottabb lesz a felhőzet, és a csapadék is leginkább záporok, főként az Alföld déli felén zivatarok formájában érkezhet. Egyre többfelé feltámad az északi, északnyugati szél, az Alpokalján egy-egy viharos lökés is lehet.

Forrás: Időkép

Szerdán 10 fokos lesz a kontraszt észak és délkelet között. Északon hűvös lesz, csak 11-12 fok körül alakulnak a maximumok, ezzel szemben délkeleten 20-21 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön szeles idő várható, többfelé erős, északkeleten és néhol nyugaton viharos lökések kísérhetik az északi szelet. Keleten még csapadékos idő várható, a középső és nyugati országrészben napos-gomolyfelhős. Késő délutánra keleten is megszűnik a csapadék. 14-19 fokot mérhetünk a legtöbb helyen délután, de a tartósan borongós, csapadékos keleti tájakon pár fokkal hűvösebb lesz.

Forrás: Időkép
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?