Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső tarolja le az országot: mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Kedd este gyenge hidegfront érkezik nyugatról, amely Magyarország felett vesztegelve többfelé okoz kiadós záporokat, zivatarokat a hét közepén. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, csütörtökön pedig már keleten is lehetnek viharok, de főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több eső eshet két nap alatt. Ugyanakkor a hétvégéhez közeledve egyre kevesebb zápor, zivatar várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedden sok napsütés várható, az ország nagy részén 27 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép. A legtöbb helyen elérjük a 30 fokot, nyugaton maradhatunk kevéssel alatta. A gomolyfelhőkből estig csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor, esetleg zivatar. Kedd este hidegfront éri el a Dunántúlt, egyre többfelé okoz majd záporokat, zivatarokat. Szerda reggelig helyenként 20-25 mm csapadék is lehullhat, majd napközben egyre inkább a középső országrészben várható záporok, zivatarok kialakulása. A Dunántúlon feltámad az északias szél, a Dunától keletre délies szél fog fújni. Itt lesz a melegebb, délután 27-32 fok várható, a Dunántúlon 21-26 fok.

Forrás: Időkép

Csütörtökön már keleten is több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, nyugaton ugyanakkor szűnik a csapadék. Az ismétlődő záporokból, zivatarokból főként a középső és északi tájakon helyenként 50 mm-nél is több csapadék hullhat két nap alatt. A szél nyugaton már zivataroktól függetlenül is viharos lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 22 és 27 fok között, a Tiszántúlon 28-30 fok körül alakul.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?