2022. január 27. csütörtök Angelika

Hírek - Növény

Hatalmas eső tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Rengeteg eső érkezik csütörtökön, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. A sok csapadékot szeles péntek követi, hétvégén pedig visszatérnek a fagyok, szombat reggel -10 fok is lehet.
 
 

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk - írja az Időkép. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, néhol nagy mennyiségű csapadék várható. Az ország középső tájain 20-30, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. Síkvidéki havazás nem várható, csak az Északi-középhegység és a Bakony legmagasabb csúcsain válthat átmenetileg hóba az eső.

Forrás: Időkép

Pénteken délkelet felé vonul az eső, délután mindenhol megszűnik a csapadék, kisüt a nap, a szél viszont erős, viharos lesz. Szombat estig száraz idő ígérkezik, a tisztuló idő viszont fagyos reggelt eredményez. A minimum-hőmérséklet többfelé -10 fok közelébe süllyedhet. A lehűlés ütemétől függően újabb havazás vasárnap jöhet, de ennek kimenetele, azaz a csapadék tér- és időbeli eloszlása, a helyzetből adódóan még bizonytalan.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!