Hatalmas felhőszakadás jön: jéggel és óriási széllel csapnak le a viharok az országra

Hatalmas felhőszakadás jön: jéggel és óriási széllel csapnak le a viharok az országra

agrarszektor.hu
A mai nap folyamán rendszerbe szerveződhetnek a nyugat felől belépő zivatarok, és szélvihar, intenzív felhőszakadás kísérheti őket. A kelet felé vonuló viharok főként az ország északi felét érinthetik, éjjel ugyanakkor már délebbre is megindulhat a képződés, és az ország jelentős részét megöntözhetik a záporok, zivatarok.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hajnalban, kora reggel a főváros környéke hangos ébresztőt kapott - írja az Időkép. A felhőszakadással kísért zivatarok észak felé folytatták útjukat, a Nógrád megyei Patakon a tegnapival együtt már közel 70 mm csapadék zúdult le.

Nem kell sokat várni a zivatarok újabb hullámára, délután nyugat felől heves zivatarok érhetik el az északnyugati tájakat, melyek zivatrrendszerré szerveződhetnek. A kelet felé vonuló viharok főként az ország északi felét érinthetik. Intenzív felhőszakadás, szélvihar kísérheti a zivatarokat, néhol jégeső is előfordulhat. Ez azt jelenti, hogy helyenként rövid idő alatt ismét lezúdulhat 30-40 mm csapadék, mely az eddigiekhez hasonlóan villámárvizeket okozhat. Az Estofex az ország északi-északnyugati tájaira 2-es fokozatú viharjelzést adott ki a várható felhőszakadások miatt.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?