2021. március 9. kedd Franciska, Fanni

Hírek - Növény

Hatalmas felhőszakadás jön: jéggel és óriási széllel csapnak le a viharok az országra

A mai nap folyamán rendszerbe szerveződhetnek a nyugat felől belépő zivatarok, és szélvihar, intenzív felhőszakadás kísérheti őket. A kelet felé vonuló viharok főként az ország északi felét érinthetik, éjjel ugyanakkor már délebbre is megindulhat a képződés, és az ország jelentős részét megöntözhetik a záporok, zivatarok.
 
 

Hajnalban, kora reggel a főváros környéke hangos ébresztőt kapott - írja az Időkép. A felhőszakadással kísért zivatarok észak felé folytatták útjukat, a Nógrád megyei Patakon a tegnapival együtt már közel 70 mm csapadék zúdult le.

Nem kell sokat várni a zivatarok újabb hullámára, délután nyugat felől heves zivatarok érhetik el az északnyugati tájakat, melyek zivatrrendszerré szerveződhetnek. A kelet felé vonuló viharok főként az ország északi felét érinthetik. Intenzív felhőszakadás, szélvihar kísérheti a zivatarokat, néhol jégeső is előfordulhat. Ez azt jelenti, hogy helyenként rövid idő alatt ismét lezúdulhat 30-40 mm csapadék, mely az eddigiekhez hasonlóan villámárvizeket okozhat. Az Estofex az ország északi-északnyugati tájaira 2-es fokozatú viharjelzést adott ki a várható felhőszakadások miatt.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu