2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Növény

Hatalmas szélvihar csap le az országra: mutatjuk, meddig tart a pusztító időjárás

Több napja szó van róla, hogy hétfőn és kedden is viharos lesz a szél. Na de hol várhatóak a legerősebb széllökések? Meddig tarthat a szélvihar? Most ezekre a kérdésekre próbálunk meg választ adni a legfrissebb előrejelzések alapján.
 
 

Hétfőn már hajnalban erős, viharos lökések (60-70 km/h) kísérhetik a délnyugati szelet a Dunántúlon, de a szélvihar a délután első felében érheti el maximumát - írja az Időkép. Ekkorra már az ország más tájain is viharossá fokozódik a szél, melynek sebessége a Dunántúlon lesz a legnagyobb. A legerősebb széllökések itt több helyen elérhetik a 80-100 km/h-t, de a magasabban fekvő területeken ettől nagyobb szél is fújhat. A délután közepén érkező hidegfront Sopron környékén is néhol 90-100 km/h-es lökésekkel érheti el hazánkat. A front elvonultával a délután második felében egyre inkább mérséklődik a szél, késő este már leginkább csak a hegyekben fújhat erős, néhol viharos szél.

Forrás: Időkép

Kedd hajnalban kezd majd újra éledezni a nyugati szél a Dunántúl északi felén, ami az ország északi területein már délelőtt viharos erejűvé fokozódhat (65-75 km/h). A legerősebb lökésekre viszont kora délután készülhetünk. Ekkor az északi tájakon a 80-90 km/h-t is elérheti a szél, különösen a magasabban fekvő helyeken. Ettől erősebb, akár 100 km/h-t elérő lökések a hegycsúcsokon lehetnek. A déli országrészben (főleg délnyugaton) valamivel gyengébb a légmozgás: a legtöbb helyen 65-70 km/h alatti széllökésekre van kilátás. Estére ismét jelentősen legyengülhet a szél.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A szerda és a csütörtök előreláthatólag már kevésbé lesz szeles. Élénk, helyenként erős lökések még kísérhetik a nyugatias szelet, de viharos szél már nem valószínű. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu