2022. május 28. szombat Emil, Csanád

Hírek - Növény

Havazás jöhet szombaton: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Melegfront érkezik szombaton, melynek csapadékrendszere délután éri el a nyugati tájakat, az esti órákban pedig már a keleti országrészre kerül a súlypont. Többfelé számíthatunk havas esőre, havazásra, sőt hófúvás is kialakulhat, egyes területeken vasárnap reggelig 2-5 centiméter hó is összegyűlhet.
 
 

Alig vonult el a csütörtök este érkezett hidegfront, máris a nyakunkon van a következő front - írja az Időkép. Szombaton ugyanis egy melegfront érkezik, melynek kiterjedt csapadékrendszere kora délután éri el a nyugati tájakat. Estig a Dunántúlon, a főváros térségében és északon várható eső, havas eső, a hegyekben és a magasabban fekvő területeken havazás. Az esti órákban pedig a keleti országrészre kerül át a csapadék súlypontja, ami havas eső, majd egyre inkább havazás formájában fog lehullani. A Tiszántúlon éjjel is folytatódni fog a havazás, így vasárnap reggelig itt 2-5 centi friss hó összegyűlhet. Sőt az ország északkeleti csücskében 5 centit meghaladó hómennyiség is leeshet.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméret? gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
Forrás: Időkép

A csapadékos idő mellé élénk, több helyen erős délnyugati szél is társulni fog, így a havas tájakon hófúvás is kialakulhat. Vasárnap hidegfront érkezik, viharos szélre készülhetünk.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben