Hétvégén visszatér a kánikula: kegyetlenül meleg napok jönnek

Hétvégén visszatér a kánikula: kegyetlenül meleg napok jönnek

MTI
Sok napsütés és hőség várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 Celsius-fok között alakul, de a szélvédett részeken néhány fokkal hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 30-34 fok között valószínű. A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Szombaton napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31-34 fok között alakul.

Vasárnap is napsütéses időre kell készülni. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 30-33 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?