Heves zivatar és viharos szél csap le az országra - Kiadták a riasztást!

MTI
A várható heves zivatarok veszélye miatt az egész országban első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az OMSZ veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: előbb inkább a délkeleti területeken, majd a középső országrészben is kialakulhatnak intenzívebb zivatarok felhőszakadásszerű csapadékkal és viharos széllel. Sokfelé várhatók a záporok mellett zivatarok is, amelyeket viharos (60-80 kilométer/órás, elsősorban keleten akár ennél is erősebb) szél kísérhet. Főként a keleti megyékben felhőszakadás is várható, rövid idő alatt helyenként 20-30 milliméter csapadékkal és jégesővel (keleten akár nagyobb jégdarabokkal). Kedd késő délutántól lassan alábbhagy majd a csapadék. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban 11-16 Celsius-fok között, napközben 20-26 fok között alakul - tették hozzá. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?