Heves zivatarokkal tör be a hidegfront az országba: mutatjuk, hova, mikor ér a vihar

Heves zivatarokkal tör be a hidegfront az országba: mutatjuk, hova, mikor ér a vihar

agrarszektor.hu
Zivatarokkal érkezik meg a csütörtöki hidegfront az országba. Ismét többfelé zenghet az ég, azonban a front az eddigiekhez hasonló mértékű lehűlést nem hoz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön napközben északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat - írja az Időkép. Így a kezdeti napos-fátyolfelhős időt követően a déli, kora délutáni óráktól kezdődően egyre többfelé erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és nyugat-északnyugatról kelet-délkelet felé haladva záporok, zivatarok vonulnak a front mentén. Legkésőbb, a késő délutáni, kora esti órákban a déli megyéket érik el a zivatarok. Zivatarokhoz felhőszakadás, erős villámtevékenység, helyenként jégeső és viharos széllökések társulhatnak.

Forrás: Időkép

A front mögött néhány fokkal hűvösebb, de száraz levegő áramlik fölénk, így kicsit a hét utolsó napjaira pár fokkal ugyan visszaesik a nappali felmelegedés mértéke, de erős lehűlésre nem kell számítani. Hajnalonként főként északon, északkeleten és a homokhátságokon fordulhatnak elő gyenge fagyok, a völgyekben -2, -3 fok is, az ország nagy részén azonban inkább csak talaj mentén lehet gyenge fagy. Délutánonként a napos-gomolyfelhős időben többnyire 15 fok körül, pénteken és vasárnap a legtöbb helyen inkább 15 fok fölött, szombaton 11 és 17 fok között alakulnak a maximumok. A légmozgás hétvégére veszít erejéből, pénteken azonban főként északon még erős lehet az északnyugati szél.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13