Heves zivatarokkal és jéggel érkezik a vihar az országba: kiadták a másodfokú riasztást

Heves zivatarokkal és jéggel érkezik a vihar az országba: kiadták a másodfokú riasztást

MTI
Sokfelé heves zivatarok várhatók szerdán, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt. Emellett Budapestre, Pest és Bács-Kiskun megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatar kialakulására számítani a déli óráktól. Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében. A veszélyjelzés szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarveszély miatt. Budapestre, Pest és Bács-Kiskun megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 4-12 Celsius-fok között alakul, az északi völgyekben lesz a leghidegebb, a Dunántúlon a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 18-24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02