Hóval-faggyal búcsúzik a karácsony: durva lehűlés jön hétvégére

Hóval-faggyal búcsúzik a karácsony: durva lehűlés jön hétvégére

met.hu
Erős lehűlést jósolnak a meteorológusok vasárnap hajnalra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a hűvös szombat után vasárnap komoly mínuszokra lehet számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat hajnaltól északnyugat felől tovább szakadozik, gomolyosodik és csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Reggel és délelőtt az ország déli részén és a Duna-Tisza közén néhol gyenge havazás, hózápor lehet, délután már sehol sem valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, néhol viharos közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között alakul, olvasható a met.hu oldalán.

A jobbára derült, illetve gyengén felhős éjszakát követően vasárnap az ország nagy részén napközben dél, délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon szórványosan, a Dunától keletre több helyen számítani lehet csapadékra: kezdetben inkább hó, havas eső valószínű, később egyre nagyobb területen várható eső, néhol ónos eső is. A keleti, északkeleti szél az Észak-Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -10 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?