Hurráhangulat van a földeken

MTI
Rendkívül jó állapotban van a kalászos gabona a földeken, az idei termés messze meghaladhatja a legutóbbi öt év átlagát. Hasonló a helyzet a kukorica esetében is - hangzott el a Syngenta Kft. Szer-Show-ján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A cég hagyományos, idén is Enyingen és Hajdúböszörményben tartott rendezvényéről szerdán az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint jelenleg bár a gombabetegségek megtámadták az őszi kalászosokat, a gazdálkodók zöme tervszerűen védekezett a levélszárító betegségek ellen.

A fórumon megállapították: rekordtermést ígér az idei szezon a kukoricatermelőknek is. A vetési kedv viszonylag magasnak bizonyult, s jelenleg az időjárási körülmények is kedvezőek.

Az elmúlt év rendkívül száraz és meleg időjárásának következtében a talajlakó-, és egyéb kukorica kártevők mellett erős kukoricabogár-fertőzésre kell számítani. Kukoricabogárral erősen fertőzött területen csak a talajfertőtlenítés nyújt hatékony megoldást - mutatott rá a cég közleménye.

Az olajos növényekről a Szer-Show-n úgy vélekedtek: a repcének nem tett jót a szélsőségesen aszályos szezonkezdet, viszont az őszi csapadéknak köszönhetően kellő fejlettséggel várta a telet. A jól fejlett, sűrű állományok meghálálták az őszi regulátorozást, hiszen a növények téli felkészítése mellett a fómás levélfoltosság már megjelent a leveleken. A március közepi lehűlés a telet jó fejlettséggel váró növényeknek nem okozott komoly gondot, így ezeken a helyeken jó termés várható.

A kihívásokkal teli szezonkezdés ellenére a napraforgók is biztatóan néznek ki - állapították meg a szakemberek a közlemény szerint.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03