Ideális időjárás a munkavégzésre

agrarszektor.hu
Éjszaka még mínuszok lehetnek, de a nappalok kellemes melege már a közelgő tavaszt ígéri. Nem lesz ugyan zavartalan napsütés, de a hőmérséklet fokról fokra magasabbra kúszik. A növények nyugalmi időszakát az éjszakai hideg tartja stabil állapotban. Csapadék nem lesz, a talajállapot már csaknem ideális az őszi kultúrák fejtrágyázására. A szélmozgás gyengül, így ha a tápelemeket folyékony formában permeteznénk ki, annak sem lesz akadálya.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ma napközben az ország északi felén, harmadán erősen felhős időre számíthatunk, néhol gyenge csapadék - hó, havas eső, eső vegyesen - is előfordulhat. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön ugyanakkor többórás, de nem zavartalan napsütés valószínű, délutánra ezeken a helyeken is növekszik a felhőzet. Az északnyugati szél tovább veszít erejéből, már csak élénk széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok közt várható. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ legutolsó talajnedvességtérképe a hétfői állapotot mutatja

Csütörtökön a párásság, köd feloszlása után közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak. Északkeleten néhol kisebb eső, havas eső előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Elsősorban a Dunántúlon megerősödhet az északnyugati, északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken reggelre a szélvédett helyeken köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amelynek feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem várható. Az északi szél főként a Dunántúlon napközben többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Szombaton reggelre foltokban köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, majd napközben kitisztul, naposra fordul az idő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de ahol a köd csak lassan oszlik fel, néhány fokkal hidegebb lesz.

Vasárnap reggelre köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amely néhol csak lassan oszlik föl, másutt kevés lesz a felhő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a tartósabban párás tájakon (nagyobb eséllyel északkeleten) több fokkal hidegebb lehet.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?