2021. május 17. hétfő Paszkál

Hírek - Növény

Illés Zoltán képviseli az EU-t a világ környezetvédelmi minisztereinek találkozóján

A nemzetközi környezetvédelmi kormányzás megerősítése kiemelt fontosságú terület az Európai Unió számára – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára az ENSZ Környezetvédelmi Program (UNEP) Kormányzótanácsának ülésén, Nairobiban.
 
 

Illés Zoltán az EU nevében olyan fejlett intézményrendszert sürgetett, amely képes reagálni napjaink környezetvédelmi kihívásaira, vészhelyzeteire. Beszélt arról is, hogy a fenntartható fejlődés intézményrendszerének átalakítása hozzájárul ahhoz, hogy a tagállamok gazdasága egy alacsony szénkibocsátású zöld gazdaság irányába mozduljon el - olvasható a kormany.hu-n.

Az UNEP Kormányzótanácsának ülése a legfontosabb környezetvédelmi találkozónak számít az ENSZ rendszerén belül. Illés Zoltán az Európai Unió nevében tartott beszédében megerősítette: az EU és tagállamai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a Kormányzó Tanács megfelelő eredménnyel végezze munkáját a következő napokban. Hozzátette: az ülés érdemben járulhat hozzá a 2012-es Fenntartható Fejlődés Konferenciához, amit a Riói Konferencia 20. évfordulóján rendeznek meg.

Az UNEP Kormányzótanácsának 26. rendes ülését február 21-e és 24-e között rendezik meg Nairobiban. Illés Zoltán a plenáris ülések elnöklése mellett részt vesz azokon a miniszteri kerekasztal beszélgetéseken is, amelyek valamennyi tagország miniszterének fórumot nyújtanak. A magyar vidékfejlesztési tárca államtitkára egy vitaindító előadást is tart, amelyen bemutatja, hogy milyen kárelhárítási intézkedések történtek a vörösiszap-katasztrófa kapcsán.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu