Ilyen kukoricát még nem látott a világ: ez a fajta rekordideig bírja víz nélkül

agrarszektor.hu
A Talcai Egyetem kutatói hatalmas áttörést értek el a genetikailag módosított organizmusok terén. A chilei tudósok ugyanis sikeresen létrehoztak egy olyan kukoricafajtát, amely akár 52 napig is kibírja eső vagy öntözés nélkül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az újonnan létrehozott kukoricafajtában a szemek száma is jobban alakult, valamint a növények a potenciális terméshozamuk 80%-át el is érték. Ezzel szemben azok a növények, amelyekben nem volt meg a szárazsággal szemben rezisztens gén, csupán csak a lehetséges hozamuk 20%-át hozták, adta hírül az Agriland.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A genetikailag módosított kukorica mellett a tudósok olyan paradicsomokat is alkottak, amelyek meg tudnak élni és képesek egész évben teremni az Atacama-sivatagban is. A jelentések szerint a kutatók a szárazsággal szemben rezisztens és nem rezisztens génnel rendelkező kukoricákkal is próbát tettek, de a nem rezisztens növények esetében a kukoricában a szemek száma jelentősen kisebb volt.

Ez az áttörés azt jelenti, hogy Chilében mostantól olyan területeket is be lehet kapcsolni a kukoricatermesztésbe, amelyeket eddig nem használtak. Simon Ruiz, molekuláris biológus, a kutatás vezetője elmondta, hogy eredetileg azért kezdtek bele ebbe a kutatásba, hogy olyan módszereket találjanak, amelyekkel Chile mintegy kétmillió hektárnyi száraz és félszáraz földterületét is hasznosíthatják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55