Intenzív havazás jön vasárnap este: térképen mutatjuk, hol, mennyi hó várható

Intenzív havazás jön vasárnap este: térképen mutatjuk, hol, mennyi hó várható

agrarszektor.hu
Vasárnap estétől egyre többfelé várható havazás, az ország déli és keleti felén hétfőig több centi hó fog hullani. A csapadék hétfő napközben északkelet felé távozik, ám délutántól délnyugatról újabb havazás érkezhet.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szombati hidegfrontot követően vasárnap délután dél, délnyugat felől mediterrán ciklon éri el hazánkat - írja az Időkép. A nap második felében így egyre többfelé ered el az eső, amit estétől egyre nagyobb területen vált fel havas eső, havazás. Éjjel délen és a Dunától keletre nagy területen intenzív havazás várható.

A hőmérséklet is gyorsan süllyed majd, fagypont köré csökken. Ennek és az intenzív csapadékhullásnak köszönhetően hétfő reggelre az ország keleti, délkeleti felén sokfelé hullhat 5-10 cm tapadó hó, sőt a Bükkben és a Zemplénben a 15 centimétert is elérheti a friss hó vastagsága.

Forrás: Időkép

Ráadásul feltámad az északias szél, délen hétfőre virradóan viharos lökések is lehetnek, így hófúvásokra is számítani kell. Az érintett tájakon az utakon is zord, téli körülmények várhatók, ha nem szükséges, senki nem induljon útnak. 

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?