Itt a megoldás a száraz talajokra: ez a keverék óriási segítség lehet a növénytermesztőknek

agrarszektor.hu
Az ICL azért találta fel a H2Flo névre keresztelt keveréket, hogy a növénytermesztés során javítsa a vízfelhasználás hatékonyságát, és növelje a termelt növények hozamát és minőségét. A termék nemrég ezüst minősítést kapott a nagy-britanniai LAMMA '20 rendezvényen a szántóföldi gazdálkodási innovációk kategóriájában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A H2Flo egy olyan különleges, felületaktív összetevőket tartalmazó keverék amelyet arra fejlesztettek ki, hogy az öntözővizet és a hozzáadott tápanyagokat tökéletesen eloszlassa a kezelt közeg felületén és annak mélyebb rétegeiben egyaránt, ezzel javítva a talaj víztartó képességét. Az ICL szerint a keverék arra is képes, hogy a víztaszító talajokban csökkentse ezt a hatást, olvasható a Future Farming oldalán.

Amikor egyre több gazdálkodó próbálja meg csökkenteni a vízfelhasználását és növelni a termelési hatékonyságát, a H2Flo keverékről bebizonyosodott, hogy javítja a burgonya terméshozamát és csökkenti a termelés során felhasznált vízmennyiséget

 - mondta Debbie Nolloth, az ICL Speciality Agriculture részlegének értékesítési és marketing koordinátora.

Az ICL állítása szerint a nagy-britanniai tesztek során kiderült, hogy hektáronként 1000 fonttal (közel 388 ezer forinttal) növelheti a bevételeket. Ahol pedig a rendszeres öntözés nem megoldható, a H2Flo segít a növényeknek a csapadék megtartásában a talajban. A keverék előnye, hogy egész évben és többféleképpen is kijuttatható, akár csöpögtető rendszeren, öntözö konzollal, vagy mikroszórófejes öntözéssel is.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?