Itt a várva várt fordulat: jövő héttől új arcát mutatja a tavasz

Itt a várva várt fordulat: jövő héttől új arcát mutatja a tavasz

agrarszektor.hu
A jövő héten többször várható csapadék, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap délután juttattak el az MTI-nek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn délelőtt elsősorban a nyugati országrészben lesz több a felhőzet, másutt sok napsütés várható, de a délutáni órákban már keletebbre is megnövekszik a gomoly-, illetve fátyolfelhőzet. Délutántól nyugat felől elszórtan valószínű zápor, zivatar. Éjfélig nagyjából a Duna vonaláig juthat el a csapadékzóna. A leghidegebb órákban 1-10 fok lesz, de a fagyzugos tájakon gyenge fagy továbbra is előfordulhat. Napközben 19-25 fokig melegszik a levegő.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A szél sokfelé megélénkül, azonban zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak. A minimumhőmérséklet általában 6-13, a maximum 21-26 fok között alakul.

Szerdán több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 18-25 fok között valószínű.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A szél élénk vagy erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 7-13, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között várható.

Pénteken, május elsején inkább csak rövidebb időszakokra süt ki a nap, több helyen valószínű zápor, zivatar. Többfelé a szél is erős lesz. A leghidegebb órákban 8-15 fok lesz. Napközben 14-23 fokig melegszik a levegő, a keleti, délkeleti országrészben lesz a melegebb.

Szombaton szórványosan valószínű záporeső, eleinte azonban keleten még egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél többfelé erős lesz. A minimumhőmérséklet 5-13, a maximum 15-21 fok között valószínű.

Vasárnap már napos időre van kilátás. Csak helyenként fordulhat elő egy-egy zápor. Többfelé viszont továbbra is erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-12, a legmagasabb 15-21 fok között alakul, olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03