2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Növény

Itt az első termésbecslés: jó lesz a búza!

A szokatlanul meleg tél és az elenyésző fagykárok jó terméskilátásokkal kecsegtetnek a legnagyobb európai búzatermelő régiókban a Reuters hírügynökség kereskedők és piaci elemzők körében végzett felmérése szerint.
 
 

Az unióban a legtöbb búzát termesztő Franciaországban az enyhe télnek köszönhetően kiváló állapotban vannak a vetések, és jó terméshozamra lehet számítani a megnövelt vetésterületen. A francia mezőgazdasági minisztérium becslése alapján a gazdák 5 millió hektár búzát vetettek a 2019-es szezonra, 2,9 százalékkal többet az előzőnél.

Németországban, a második legnagyobb búzatermelő uniós tagországban a vetés a szokásosnál kettő-négy héttel hamarabb kelt ki, és gyors fejlődésnek indult - mondta el egy német gabonapiaci elemző a Reuters hírügynökségnek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy néhány területen esetleg lehet még szárazsággal vagy fagykárral számolni, de összességében kiválóak a terméskilátások. Németországban az előző szezonhoz képest 4,6 százalékkal 3 millió hektárra nőtt a búza vetésterülete.

A harmadik legnagyobb búzatermelő Nagy-Britanniában szintén jók a terméskilátások. Az országban 4 százalékkal, ötéves csúcsra bővült a vetésterület, amely így az idei szezonban meghaladja az 1,86 millió hektárt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu