Itt az első termésbecslés: jó lesz a búza!

agrarszektor.hu
A szokatlanul meleg tél és az elenyésző fagykárok jó terméskilátásokkal kecsegtetnek a legnagyobb európai búzatermelő régiókban a Reuters hírügynökség kereskedők és piaci elemzők körében végzett felmérése szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az unióban a legtöbb búzát termesztő Franciaországban az enyhe télnek köszönhetően kiváló állapotban vannak a vetések, és jó terméshozamra lehet számítani a megnövelt vetésterületen. A francia mezőgazdasági minisztérium becslése alapján a gazdák 5 millió hektár búzát vetettek a 2019-es szezonra, 2,9 százalékkal többet az előzőnél.

Németországban, a második legnagyobb búzatermelő uniós tagországban a vetés a szokásosnál kettő-négy héttel hamarabb kelt ki, és gyors fejlődésnek indult - mondta el egy német gabonapiaci elemző a Reuters hírügynökségnek. Megjegyezte ugyanakkor, hogy néhány területen esetleg lehet még szárazsággal vagy fagykárral számolni, de összességében kiválóak a terméskilátások. Németországban az előző szezonhoz képest 4,6 százalékkal 3 millió hektárra nőtt a búza vetésterülete.

A harmadik legnagyobb búzatermelő Nagy-Britanniában szintén jók a terméskilátások. Az országban 4 százalékkal, ötéves csúcsra bővült a vetésterület, amely így az idei szezonban meghaladja az 1,86 millió hektárt.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13