Itt a figyelmeztetés: nem csak a hőség miatt lesz elviselhetetlen ez a nap

Itt a figyelmeztetés: nem csak a hőség miatt lesz elviselhetetlen ez a nap

MTI
A hőség veszélye miatt hétfőre még több területre adott ki másodfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: hétfőn tovább erősödik a felmelegedés, a napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladhatja 27 Celsius-fokot, elsősorban az Alpokalján és az Északi-középhegység völgyeiben 25 és 27 fok között alakulhat. Arra is figyelmeztettek továbbá, hogy hétfőn az UV-B sugárzás is az egész országban eléri a nagyon erős szintet.

A minimumok az előrejelzés szerint általában 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny részeken 11-14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű. A hőség miatt Vas, Zala, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében most hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?