Jobb feltételekkel igényelhetők az agrárhitelek

agrarszektor.hu
Jobb feltételekkel igényelhetők a Magyar Fejlesztési Hitelbanktól az agrárium szereplőinek nyújtott forgóeszközhitelek. A 15 milliárd keretösszegű program kétharmada az állattartóknak, egyharmada a növénytermesztőknek van fenntartva, a termelők 50 millióval részesülhetnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Két nagy hitelprogram feltételeit is enyhíti az MFB: az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 15 milliárdjára már a nyúl és szarvasmarha tenyésztők is pályázhatnak, a futamidő háromról hat évre, a türelmi idő egy évről három évre nőtt. A termelőket érintő keretösszeg legfeljebb 50 millió lehet, az úgynevezett integrátorok által felvehető kölcsön felső határa 250 millió forintról 500 millióra nőtt. A 15 milliárdos keret kétharmadát az állattartók, egyharmadát a növénytermesztők részére tartják fenn. Újdonság az is, hogy a kölcsön a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is.

A másik program, amelynek a feltételrendszere enyhül, az az Új Magyarország TéSz Forgóeszköz Hitelprogram. Ebben a maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről legfeljebb 7 évre emelkedett. A konstrukcióban legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni. Az idén február 23-ától megkötött hitelszerződések módosításának feltétele, hogy a vállalkozás egyszeri, 2 százalékos kezességvállalási díjat fizessen a magyar államnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13