2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Növény

Jobb feltételekkel igényelhetők az agrárhitelek

Jobb feltételekkel igényelhetők a Magyar Fejlesztési Hitelbanktól az agrárium szereplőinek nyújtott forgóeszközhitelek. A 15 milliárd keretösszegű program kétharmada az állattartóknak, egyharmada a növénytermesztőknek van fenntartva, a termelők 50 millióval részesülhetnek.
 
 

Két nagy hitelprogram feltételeit is enyhíti az MFB: az Agrár Forgóeszköz Hitelprogram 15 milliárdjára már a nyúl és szarvasmarha tenyésztők is pályázhatnak, a futamidő háromról hat évre, a türelmi idő egy évről három évre nőtt. A termelőket érintő keretösszeg legfeljebb 50 millió lehet, az úgynevezett integrátorok által felvehető kölcsön felső határa 250 millió forintról 500 millióra nőtt. A 15 milliárdos keret kétharmadát az állattartók, egyharmadát a növénytermesztők részére tartják fenn. Újdonság az is, hogy a kölcsön a jövőben felhasználható lesz meglévő hitel kiváltására is.

A másik program, amelynek a feltételrendszere enyhül, az az Új Magyarország TéSz Forgóeszköz Hitelprogram. Ebben a maximális türelmi idő 2 évről 4 évre, a futamidő 5 évről legfeljebb 7 évre emelkedett. A konstrukcióban legkésőbb 2013. december 31-ig lehet hitelszerződést kötni. Az idén február 23-ától megkötött hitelszerződések módosításának feltétele, hogy a vállalkozás egyszeri, 2 százalékos kezességvállalási díjat fizessen a magyar államnak.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu