Jön a hó! A héten visszatér a tél az országba

Jön a hó! A héten visszatér a tél az országba

agrarszektor.hu
Péntek hajnalra havazás érkezhet Magyarországra, nem kell azonban mindenhol hóra készülni. Főként északon, északkeleten térhet vissza egy kis időre a tél, a legvalószínűbb csapadék azonban inkább a havas eső lesz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Futószalagszerűen érkeznek a frontok a következő napokban Magyarországra, a szerdai hidegfrontot követően csütörtök késő este egy meleg-, majd péntek reggel egy hidegfront éri el hazánkat, szeles, csapadékos időt okozva - írja az Időkép. Nagyobb területen elsősorban péntek hajnalban eshet, ezúttal nem csak eső, főként az ország északkeleti felén havas eső, hó is hullhat.

Forrás: Időkép
Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A talaj közelében viszont nem lesz túl hideg, kevéssel fagypont alá csak a hegycsúcsokon és a északi-északkeleti határ közelében süllyedhet a hőmérséklet, így a hó is elsősorban ezeken a tájakon maradhat meg. A Börzsöny, Mátra és Bükk csúcsain 5 centinél is több hullhat. Máshol a +1, +2 fokos hőmérsékletnek köszönhetően olvadni fog, csupán az intenzívebb szakaszokban alakulhat ki átmeneti vékony hólepel.

Forrás: Időkép

Napközben a csapadék elvonul, a felhőátvonulásokból már csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, a hegyekben hózápor. A +3, +9 fokos csúcshőmérsékletet a viharossá fokozódó északnyugati szélben jóval alacsonyabbnak érezhetjük. Ismét nagy területen lehetnek majd 70-80, főként a Dunántúli-középhegységben akár 90-100 km/órát elérő széllökések. A változékony, gyakran szeles, csapadékos idő a meteorológiai tavasz első napjaiban is vendégünk marad.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03