2022. augusztus 10. szerda Lőrinc

Hírek - Növény

Jön az ideális konstelláció a nyár végi talajmunkákhoz

Ismét csökkent a gázolaj ára és megérkezett az országos eső is. Hamarosan mindenütt ideális viszonyok alakulnak ki a nyár végi talajmunkákhoz. Jöhet a másodvetés és starhoz készülhet a repce!
 
 

A nyár második felében esedékes talajmunkák szempontjából jól alakulnak a dolgok. A Mol Nyrt. csökkentette az üzemanyagok nagykereskedelmi árát, a 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 9 forinttal, a gázolajé 7 forinttal ment lejjebb, így a benzin átlagára 379, a gázolajé pedig 390 forint. Az üzemanyagok ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a benzin 6 forinttal, a gázolaj pedig 4 forinttal mérséklődött. Igaz, akár ötven forintos különbséget is tapasztalhatunk a töltőállomások árai között. A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, 449 forint.

A meteorológiai előrejelzés szerint ma az egész ország kapni fog annyi csapadékot, ami művelhetővé teszi a talaj felső 20 centis rétegét. Így az, aki másodvetést tervezett, hamarosan el is kezdheti a munkát. Most úgy néz ki, hogy augusztus végéig még egyszer érkezik egy esőhullám, így a repce vetéséhez is ideálisnak igérkezik a talajállapot, plusz időablak is nyílni fog a munkára.

PiIllanatnyilag így fest leesett csapadék mennyisége:

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!