2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Növény

Július 1-jétől fordított áfa a mezőgazdaságban

Hétfőn 340 igen és 4 nem szavazat ellenében, módosító indítvány nélkül elfogadásra került a fordított adózás mezőgazdasági szektorra való kiterjesztésének törvénye. A hatálybelépés dátuma: július 1 - írja a napi.hu.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A fordított adózás ötletét először a Széll Kálmán tervben említették; a kormány célja ezzel az áfa-csalások megállítása a mezőgazdaságban.

Az új adózási rendet a gabonanövények, az olajos magvak és a fehérjenövények esetében kívánják bevezetni, lényege, hogy a gazdálkodó nettó áron értékesít, tehát eladáskor nem számít fel áfát, ennek kifizetésére a vevő lesz kötelezve. Cél az erre a szektorra jellemző áfacsalási eljárások visszaszorítása, melyek elharapózása a közelmúltban folyamatosan rontotta a versenyképességet és az adómorált.

Az ország gabonaágazatában a feketegazdaság aránya hozzávetőlegesen 30 százalék, ami több tízmilliárd forintnyi adókiesést okoz az államnak.

 

forrás: Napi.hu

 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu