2021. június 19. szombat Gyárfás

Hírek - Növény

Kétmlliárd dollár klímatudatos fejlesztésekre: ebből sok újítás születhet!

A Syngenta ma bejelentette, hogy a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében. Ezzel a cég biztosítja a forrást ahhoz, hogy évente két új technológiai áttöréssel lépjen a piacra. A fejlesztések célja a mezőgazdaság klímára gyakorolt hatásának csökkentése, a fenntartható élelmiszer-ellátás biztosítása.
 
 

Erik Fyrwald vezérigazgató azt is bejelentette, hogy a fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatás-fejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta ez irányú elkötelezettségét a Science Based Targets initiative (SBTi) hitelesítette és ellenőrzi, tudhattuk meg a vállalat ma kiadott közleményéből.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i eseményre!
A mezőgazdaság globálisan élen jár a klímaváltozás kezelésére irányuló erőfeszítésekben. A Syngenta felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség kihívásaira, amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése

– mondta Erik Fyrwald. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy a Syngenta vállalásai nem pusztán csak szavak, hanem valódi akció. A kétmilliárd dollárt ugyanis olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológia áttörést jelentő programokra fordítja majd a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén.

A The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet és a Syngenta sokrétű együttműködés keretében dolgozik azért, hogy olyan újítások szülessenek, amelyek egyszerre szolgálják a termelők javát és pozitív hatással vannak a környezetre. Sally Jewell, a The Nature Conservancy (TNC) vezérigazgatója elmondta, hogy ahhoz, hogy a természetvédelemben lényegi változást érhessen el az emberiség, határozott lépésekre van szükség az üzleti szektor részéről. A vállalatok egyre inkább felismerik a fenntartható működésben rejlő előnyöket, a TNC pedig szívesen segít az üzleti gyakorlat átalakításában. A Syngenta innovációs befektetése fontos lépés egy olyan jövő irányába, ahol az emberek és a természet együtt fejlődnek, hangsúlyozta Sally Jewel. A Syngenta azt vállalta, hogy évente tesz majd közzé egy független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu