Kiadták a figyelmeztetést: brutális széllel és hóval csap le a tél az országra

Kiadták a figyelmeztetést: brutális széllel és hóval csap le a tél az országra

met.hu
Ónos eső, viharos széllökések és havazás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést több megyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, de főként az északkeleti, keleti megyékben egész nap több maradhat a felhőzet. Elszórtan, de a keleti tájakon egy összeáramlás mentén akár tartósabban is lehet hózáporra, havazásra számítani. Estére jelentősen gyengül a csapadékhajlam. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyen viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között várható. Késő estére 0 és -6 fok közé hűl le a levegő, olvasható a met.hu oldalán.

Reggelig a délnyugati határvidéken átmeneti gyenge (néhány tized milliméternyi) ónos esőre van esély. Napközben egyre kevesebb helyen valószínű havazás, egyre inkább a záporos jellegű csapadéktevékenység lesz a jellemző. A havazásokból, hózáporokból általában lepel, azaz 5 centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki, de lokálisan ennél több is lehullhat egy-egy intenzívebb gócból (erre nagyobb esély a keleti, északkeleti vidékeken van). A hózáporokat a Dunántúlon akár dörgés is kísérheti. Ónos eső miatt Somogy és Zala megyékre, míg havazás miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A csütörtöki nap során napközben főleg a középső vidékeken és a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/h-t is. A szél elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg. A széllökések miatt Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékben adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13