Kiadták a figyelmeztetést: rengeteg eső zúdul az országra

Kiadták a figyelmeztetést: rengeteg eső zúdul az országra

MTI
Zivatar, felhőszakadás és tartós eső miatt is figyelmeztetéseket adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A veszélyjelzésük szerint zivatarveszély miatt Vas és Zala megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Emellett Budapesten, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyében a tartós eső miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: reggel a Dunántúl középső és keleti megyéiben, valamint a középső területeken további tartós eső várható, területi átlagban akár a 20 millimétert is meghaladhatja a lehulló csapadékösszeg. Előfordulhat dörgés, villámlás is egy-egy helyen a csapadékzónában. A nap második felében a nyugati országrész kivételével fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Az Alföld északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság) helyenként intenzív zivatar is valószínű, amelyhez felhőszakadás (30-50 milliméter csapadék), jégeső, 60-70 kilométer/óra feletti szél is társulhat - tették hozzá. Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 21-27 Celsius-fok között valószínű, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére 15-21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?