Kicsit visszavesz a tempóból a nyár: durva viharok jönnek, kiadták a figyelmeztetést

Kicsit visszavesz a tempóból a nyár: durva viharok jönnek, kiadták a figyelmeztetést

MTI
Az elmúlt időszakban tapasztalt hőséghez képest kevésbé lesz meleg, de sok lesz a napsütés az első júliusi hétvégén. A maximumok 30 Celsius-fok körül alakulnak. Helyenként, többségében keleten várható zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken többnyire sok lesz a napsütés, de a Dunától keletre erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Az éjszakai zivatarok lecsengését követően a Dunától keletre a déli óráktól nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön és a főváros térségében zivatarokban meg is erősödik. A hajnali órákban 10-17, napközben 24-29 fokot mérhetnek.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A felhőszakadás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést péntekre.

Szombatra virradó éjszaka az északkeleti megyékben, napközben keleten és északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Másutt napsütéses idő várható. Sok helyen megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. A nappali maximumok 25 és 30 fok között alakulnak.

Vasárnap is jellemzően napos, gomolyfelhős idő várható, de délutántól a nyugati tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Néhol zápor, zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-19, a legmagasabb hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03