Kicsit visszavesz a tempóból a tél: mutatjuk, milyen idő lesz a hétvégén

MTI
Jellemzően borult, párás idő lesz a hétvégén. Kissé mérséklődik a hideg, ahol naposabb lesz az idő, ott több fokkal fagypont felett alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombaton is az ország nagyobb részén borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, de kisebb körzetekben (nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön, Alpokalján) szakadozhat a felhőzet, átmenetileg kisüthet a nap. Számottevő csapadék legfeljebb északkeleten és a délkeleti határnál lehet, de kisebb ónos szitálás, hószállingózás bárhol kialakulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között várható. A nappali maximumok általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakulnak, de ahol kisüt a nap, több fokkal melegebb lehet.

Vasárnap is az ország nagyobb részén marad a borult, párás idő, csak kevés helyen (nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon) szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A látási viszonyok a korábbi napokhoz képest kedvezőbbek lehetnek. Számottevő csapadék nem lesz, de kisebb ónos szitálás, hószállingózás bárhol kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 3, a legmagasabb általában mínusz 2 és plusz 2 fok között várható. A naposabb tájakon több fokkal melegebb lehet - olvasható az előrejelzésben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?