Kiderült: ennyibe kerülnek idén a fenyőfák

MTI
Már megkezdődött a karácsonyfáknak szánt fenyők kitermelése a magyarországi erdőkben, az árak várhatóan nem változnak az előző évhez képest - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Idén is Somogyból, Zalából és Győr-Moson-Sopron megyéből kerül a legtöbb fenyő Budapestre, de Olaszországba, Romániába és Horvátországba is jut. Az ország fenyőfáinak zömét egyetlen községben, a Nagykanizsa melletti Surdon nevelik. Az egykor szántónak használt földterületeken 1,5-2 millió fenyő van, és ezek közül a surdi termelők évente 800 ezer fenyőt visznek a piacra - olvasható a lapban.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Surd polgármestere, Kanász János elmondta: a szezon a földlabdás fenyőfák kiemelésével már elkezdődött, a termelők pedig a napokban a nordmann fenyők vágását is megkezdik. A szintén fenyőtermeléssel foglalkozó településvezető szerint még mindig ez a típus a legkelendőbb a piacon, de új trend van kialakulóban: a mára szinte elfeledett lucfenyőt újra elkezdte felfedezni a piac.

A cikk szerint az árak várhatóan nem változnak majd a tavalyihoz képest: lucfenyőt 3000 forintos méterenkénti áron lehet majd kapni az árusoknál, az ezüst- és a nordmann fenyő métere pedig 5000 forint körül alakul. A konkrét árak ettől eltérhetnek, sokan ugyanis darabáron értékesítik a fenyőket - olvasható a lapban.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03