Kiderült: ezzel gyanúsíthatják valójában a műtrágya-milliárdos Bige Lászlót

agrarszektor.hu
Lapértesülések szerint nem a hatóság megvesztegetésével gyanúsítják Bige Lászlót, hanem azzal, hogy nem piaci áron adott el műtrágyát. Mint arról az Agrárszektor.hu is beszámolt, a péti Nitrogénművek milliárdos tulajdonosát néhány napja hallgatták ki vádlottként a nyíregyházi rendőrkapitányságon. Akkori információk szerint a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése, illetve vesztegetés volt a vád.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Egy régi kereskedelmi ügylet miatt került a hatóság célkeresztjébe Bige László, a péti Nitrogénművek tulajdonosa - értesült a HVG. A lap e heti számában megjelent cikk szerint az ötödik leggazdagabb magyart azzal gyanúsítják, hogy nem piaci áron adott el műtrágyát.

A rendőrségi közlés szerint csak egy gyanúsított van, s tudjuk, hogy az Bige. Senkinek nem tűnik fel, hogy kellene lennie egy másik félnek is?

- vetette fel a lapnak egy, a tűzhöz közeli jogi szakértő, aki megadta a választ is: "megúszhatja a következményeket, aki maga megy a hatóságokhoz."

Mint arról korábban az Agrárszektor.hu is beszámolt, Bige Lászlót vádlottként hallgatták ki a nyíregyházi rendőrkapitányságon néhány napja. A korábbi hírek alapján úgy tűnt, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése lehet a vád. Bige László helyzetét azonban akkor tovább rontotta, hogy már vesztegetés is szerepelt a bűnlajstromán, ahogy azonban most kiderült, korántsem erről volt szó.

Korábbi cikkeink a témában:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?