Kocsmából intézték a műtrágyás áfacsalást

agrarszektor.hu
Csaknem háromszázmillió forintos költségvetési csalással gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hat embert, akik az áfa megfizetése nélkül importáltak nagy mennyiségű műtrágyát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A főként főváros környéki és Nógrád megyei cégek vezetői Lengyelországból és Szlovákiából importálták a műtrágyát, amelyet fiktív számlák felhasználásával belföldön értékesítettek - közölte Haszon Dávid, a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. A szállítmányokhoz szükséges azonosítókat az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerben egy salgótarjáni kocsmából intézték.

Az átszámlázásokhoz strómanok nevén lévő, valós tevékenységet nem végző cégeket használtak. A bűnszövetség tagjainak elfogásában és a bizonyítékok lefoglalásában harmincöt helyszínen mintegy nyolcvan pénzügyi nyomozó vett részt június 7-én, ők a könyvelési iratok mellett nagy összegű készpénzt foglaltak le, továbbá zárolták a cégek bankszámláit.

A gyanúsítottak ellen bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult nyomozás. A kár csaknem 300 millió forintra tehető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?