Kőkemény mínuszokkal csap le a hidegfront az országra: hó is eshet a hétvégén

Kőkemény mínuszokkal csap le a hidegfront az országra: hó is eshet a hétvégén

MTI
Néhol kifejezetten télies idő lesz a hétvégén. Egyes helyeken akár mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lesz, és helyenként havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken túlnyomóan derült, napos idő várható, majd kora estétől a déli megyékben megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csapadék nem valószínű, majd késő estétől a déli határ mentén hószállingózás kezdődhet. A legalacsonyabb hőmérséklet jellemzően mínusz 10 és mínusz 5 fok között valószínű, de néhol mínusz 14 fokig is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul. Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Hajnalban nagyrészt mínusz 8 és mínusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban akár mínusz 12 fok is lehet. Délután jellemzően mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Vasárnap hajnalban ködfoltok képződhetnek. Reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás. Napközben, majd éjjel elsősorban az ország nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. A minimumok többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között alakulnak, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután mínusz 2 és plusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?