2021. szeptember 25. szombat Eufrozina, Kende

Hírek - Növény

Komlótermesztők figyelem: kifizetési kérelem adható be az ültetvények után

Megjelent a komlóültetvények létesítéséhez kapcsolódó kifizetési kérelem közlemény. Már a hétvégén megnyílik a beadási időszak, a kérelmeket a benyújtás sorrendjében bírálják el.
 
 

A kifizetési kérelem kizárólag a befejezett telepítési tevékenységre nyújtható be, ami vonatkozik a támrendszerre, és - ha a támogatási kérelem részét képezte - az öntözőrendszerre is - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Egy kérelmező a támogatási időszakban egy kifizetési kérelmet adhat be akkor, ha rendelkezik befogadó nyilatkozattal.

A kifizetési kérelmet a Kincstárhoz 2020. május 15-étől 2021. június 30-áig a Kincstár által rendszeresített és a honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani. A vonatkozó 37/2019. (VII. 26.) AM rendelettől eltérően a veszélyhelyzetre való tekintettel a kérelem elektronikus úton is benyújtható. Az ültetvényt a támogatás kifizetésének napjától öt évig fenn kell tartani, az nem számolható fel, de a művelési kötelezettség átadása megengedett, ha azt a Kincstárhoz szabályosan bejelentik. További részletes információkat és a szükséges formanyomtatványt a 37/2020. (V. 6.) számú Kincstár Közlemény tartalmazza.

Címlapkép forrása: (MTI/EPA/Martin Divisek)

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu