Komoly ónos eső tart az ország felé: ezekben a megyékben lehet a legveszélyesebb

Komoly ónos eső tart az ország felé: ezekben a megyékben lehet a legveszélyesebb

MTI
Az ónos eső veszélye miatt több megyére adott ki figyelmeztetést kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adták ki az ónos eső veszélye miatti figyelmeztetést. Azt írták, hogy este keleten, északkeleten továbbra is lehet kisebb hószállingózás, néhol ónos szitálás. Az élénkülő, erősödő délnyugati szél a Tiszántúl keleti, északkeleti részén esetlegesen hordhatja a havat.

Késő estétől észak, északnyugat felől újabb hullámban várható csapadék. Az Észak-Dunántúlon eső lesz a jellemző, ott csak kisebb eséllyel lehet ónos csapadék. A havazás területe fokozatosan szorulhat vissza kelet felé, miközben átmenetileg Észak-Magyarországon, a Dunakanyar térségében, a középső országrészben, az Alföld középső tájain kis mennyiségű ónos eső is hullhat.

Nagyobb mennyiségű csapadék északkeleten várható, ott 3-6 centiméternyi hó, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén akár 6-8 centiméternyi hó is hullhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás miatt adtak elsőfokú figyelmeztetést. Szerdán a déli órákig északkeleten is fokozatosan megszűnik a csapadék, majd késő este az Északi-középhegység térségében az északi határvidéken lehet helyenként ónos szitálás.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Napközben a szél nagy területen lesz élénk, erős, délnyugaton viharos közeli lökések is lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 11 fok között alakul, a tartósan borult északkeleti tájakon lehet alacsonyabb, míg a naposabb déli, délnyugati körzetekben magasabb a hőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?