Koronavírus: válsághelyzeti munkacsoport alakult a Vetőmag Szövetségnél

Koronavírus: válsághelyzeti munkacsoport alakult a Vetőmag Szövetségnél

agrarszektor.hu
Koronavírus operatív csoportot alakított a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az intézkedés célja, hogy a vetőmagellátás és szállítás érdekében minél több információt gyűjtsenek és közvetítsenek a stratégiai fontosságú ágazatból az Agrárminisztérium felé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta: az elmúlt hetek soha nem látott akadályok elé állítják a gazdaság szereplőit - írja közleményében a szövetség. Ez alól nem kivétel az élelmiszerlánc első lépcsőjének tekintett vetőmagszektor sem, amelynek zavartalan működése kulcsfontosságú feladat lesz az elkövetkező időszakban. A szövetség a napokban megalakította a koronavírus operatív csoportot, amelynek feladata a még szorosabb kapcsolattartás a vetőmagszektor piaci szereplőivel. A szervezetnek jelenleg 939 tagja van, amelyek közé a nemzetközi cégek, mezőgazdasági nagyüzemek, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményei mellett jelentős számú magángazdaság tartozik.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

"Igyekszünk minden olyan információt összegyűjteni és azonnal továbbítani, amely a válsághelyzet kezelését célozza. Ezek közé tartoznak a kereskedelem, a logisztika, az alapanyag-beszerzés feltételeivel, valamint a termelési kapacitással, munkaerővel kapcsolatosan felmerülő esetleges problémák. Ezen kívül kiemelten igyekszünk figyelemmel lenni arra, hogy a vetőmagtermelés teljes folyamatában elháríthatóak legyenek az akadályok, biztosítható legyen a vetőmagexport árualap, és előállításra kerüljön a jövő évi élelmiszer és takarmánytermelés biológiai alapja" - tájékoztatott Takács Géza.

Az operatív csoport kapcsolattartási feladatait a Vetőmag Szövetség titkársága látja el, amelynek munkatársai otthoni munkavégzésben e-mail és telefon útján érhetőek el. A beérkezett információkat a megoldási lehetőségek feltárása érdekében azonnal továbbítják az Agrárminisztérium operatív csoportja részére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?