2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Növény

Külföldön terjeszkedik Csányi óriáscége

Több külföldi érdekeltség megalapítását is tervezi a közeljövőben a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő nádudvari KITE Zrt. A hazai agrárintegrátori piacot vezető vállalat idén májusban indította be KITE d.o.o. nevű leányvállalatát a szerbiai Novi Sadon.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A KITE d.o.o. május elsejétől kezdte meg aktív működését – tájékoztatta az agrárszektor.hu-t a KITE Zrt. A nádudvari cég a leányvállalatot 2016-ban alapította meg a szerbiai Novi Sadon 18,813 millió forintos jegyzett tőkével.

A KITE Zrt. száz százalékos tulajdonában lévő szerbiai vállalat létrehozásának célja az üzemeltetést támogató, teljes körű háttér biztosítása a szerb mezőgazdasági termelők számára, illetve a legmodernebb technológiák bevezetése a szerb piacra – közölte a nádudvari vállalat. Az újvidéki cég látja el a John Deere és a JCB gépmárkák teljes körű szerbiai márkaképviseletét is.

A KITE Zrt. tájékoztatása szerint terveik között szerepel további külföldi érdekeltségek megnyitása is, de a pontos helyszínekről még egyeztetések folynak. Mérlegbeszámolóban szereplő adatok szerint a nádudvari cég KITE AGROM SRL néven a romániai Aradon is létrehozott egy leánycéget, amelyet 2,11 millió forintos jegyzett tőkével alapított meg.

Mint ismert, a Csányi-tulajdonú KITE Zrt. ma a magyar agrárintegrátori piacvezető vállalatának számít. A társaság 247,5 milliárd forintos árbevételt ért el 2016-ban, amely csaknem 3 százalékos növekedést jelentett a 240,6 milliárdos, 2015-ben realizált forgalomhoz képest.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu